Postrojavanjem preživjelih pripadnika i polaganjem cvijeća u bihaćkoj mjesnoj zajednici Hatinac jučer je obilježena 23. godišnjica formiranja Izviđačko-diverzantskog voda Azre. Današnjem obilježavanju godišnjice formiranja IDV AZRA, pored preživjelih pripadnika prisustvovao je mr.sci. Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, kazavši da se gradska uprava i ove godine uključila u organizaciju obilježavanja godišnjice formiranja jedinice koja je dala nemjerljiv doprinos u odbrani Bihaća.
„Vi ste kao borci 5.korpusa Armije R BiH boreći se za slobodu i život, izborili državu Bosnu i Hercegovinu kao trajnu i neizbrisivu konstantu koja garantira budućim pokoljenjima mir i slobodu. Moramo imati kulturu obilježavanja i prisjećanja na herojske dane u odbrambeno-oslobodilačkom ratu i zbog toga će grad Bihać podržati sve manifestacije koje baštine kulturu sjećanja na branioce države BiH „ – kazao je gradonačelnik Galijašević.
Postrojavanje IDV Azre izvršio je Faruk Hodžić- Hodža, jedan od komadanata  jedinice za vrijeme odbrambeno-oslobodilačkog rata. On je u svom govoru nekadašnjim saborcima kazao da mogu biti ponosni na herojsku i časnu borbu tokom agresije na našu zemlju, dodavši da se ne smiju zaboraviti poginuli saborci , a njih je u MZ Hatinac 44 poginula pripadnika Armije R BiH i MUP-a.
Nakon polaganja cvijeća i učenja Fatihe pred spomen-obilježjem u Hatincu, prisutni su obišli hatinačko, a potom i gradsko mezarje na Humcima, kako bi i tamo odali počast  poginulim saborcima.

/BISCANI.NET