Adnan Habibija, ministar unutrašnjih poslova Unsko- sanskog kantona i Amel Kozlica, zamjenik direktora Uprave policije MUP-a USK dobitnici su priznanja Zlatna policijska značka u ramu, koja se dodjeljuje zaslužnim pojedincima i kolektivima. Priznanja su ministru Habibiji i zamjeniku direktora UP Kozlici uručena na na svečanoj ceremoniji u Domu policije, u Sarajevu kojom je Federalno Ministarstvo unutrašnjih poslova obilježilo Dan policije u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak istaknuo je značaj profesionalizacije i opremanja policijskih snaga kako bi uspješno obavljala operativne poslove i na taj način pružila visok stupanj sigurnosti u našoj zemlji.

– Zahvaljujući našim naporima danas imamo kvalitetnu politiku koja može odgovoriti na sve izazove i zadatke u potpunosti tako da nam građani i ubuduće mogu vjerovati, poručio je Isak.

Unsko-sanski kanton uspostavio je odličnu koordinaciju sa Federalnim MUP- om što strateški doprinosi da ukupna sigurnosna situacija bude pod kontrolom. Krajiška policija će biti uzor efikasnosti, profesionalnosti i garant sigurnosti građanima, kazao je ministar Habibija nakon uručenja ovog policijskog priznanja.