Ahmed, Faris i Alma

Piše: Biscani.net

Na IT Challenge takmičenju za srednjoškolce u oblasti informacionih tehnologija, učenici JU Gimnazije “Bihać” pokazali su izuzetno znanje i vještine, zauzevši 15. mjesto od ukupno 74 prijavljene ekipe. IT Challenge, koji već deset godina okuplja mlade informatičare, ove godine organizovala je mostarska kompanija NSoft u saradnji sa Gimnazijom “Edhem Mulabdić” iz Maglaja i Općinom Maglaj.

Projekt IT Challenge, koji je započeo 2014. godine pokretanjem profesora informatike Saše Stanića sa svojim učenicima, pruža priliku mladima da pokažu svoje sposobnosti u ovoj važnoj oblasti. Deset najboljih ekipa nagrađeno je novčanim nagradama.

U ovogodišnjem takmičenju za Gimnaziju “Bihać” nastupili su Faris Hodžić, Ahmed Beganović i Alma Harbaš, učenici računarsko-informatičkog smjera. Njihov uspjeh je rezultat napornog rada i posvećenosti, uz podršku njihovog mentora, profesora Muharema Mušića. Također, zahvalnost se upućuje profesorici Šeherzadi Delić koja je pratila učenike na ovom događaju u Maglaju. Gimnazija “Bihać” se ponosi postignutim rezultatom i trudu svojih učenika.