Piše: Biscani.net

Na Kantonalnom takmičenju iz informatike održanom u prostorijama JU OŠ “Harmani II” u Bihaću, postignuti su izvanredni rezultati, ističući se učenici iz različitih škola.

Nakon žestoke konkurencije, AJDIN BEŠIĆ iz JU Osnovne škole “Harmani II” Bihać ponovo je pokazao svoje izuzetno znanje i vještine, osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju pod mentorstvom Dine Dupanović. Ovo nije prvi put da Ajdin stoji na vrhu, što pokazuje njegovu izuzetnu posvećenost i talent u oblasti informatike.

Pored Ajdina, na drugom mjestu su se našli AMAR PONJEVIĆ iz JU OŠ “Todorovska Slapnica” Velika Kladuša pod mentorstvom Arifa Nuhanovića i ENA IČANOVIĆ iz JU Osnovne škole “Otoka” Bosanska Krupa, uz podršku mentorstva Elvisa Ičanovića.

Ovaj izvanredan uspjeh pokazuje visok nivo znanja i truda učenika iz različitih škola Unsko-sanskog kantona. Organizatori takmičenja čestitali su svim učesnicima na njihovom zalaganju i postignutim rezultatima, ističući posebno izuzetne doprinose istaknutih učenika. Svi učesnici su počašćeni za njihovu posvećenost i rad, a oni koji su se plasirali na više pozicije će predstavljati kanton na državnom nivou takmičenja.

Rezultati takmičenja:

🥇 1. mjesto: AJDIN BEŠIĆ – JU Osnovna škola “Harmani II” Bihać (mentorica Dina Dupanović)

🥈 2. mjesto: AMAR PONJEVIĆ – JU OŠ “Todorovska Slapnica” Velika Kladuša (mentor Arif Nuhanović)

🥈 2. mjesto: ENA IČANOVIĆ – JU Osnovna škola “Otoka” Bosanska Krupa (mentor Elvis Ičanović)

🏅 4. mjesto: EMIR FELIĆ – JU Osnovna škola “Harmani I” Bihać (mentor Elvir Podić)