Jučer su pred prepunom dvoranom u Budimpešti održani finalni mečevi SVJETSKOG KICKBOXING KUPA “Hungarian World Cup 2016”.

Nakon iscrpna četiri dana kvalifikacionih borbi finale su očekivano donijele najviše uzbuđenja. Takmičarka KBS FAVORIT BH iz Bihaća Ajla Vojić je nakon odlične pobjede u polufinalu nad Veranikom Pavlikovom iz Bjelorusije u finalu oduševila sve prisutne pobjedom nad Mađaricom Nikolett Priskin.

Bišćanka je još jednom potvrdila da je neprikosnovena u ringu a ovo je bio testni turnir pred predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će biti održano u Dablinu (Irska).

wp_ss_20160515_0002

Pored Ajle odličan nastup je imao i njen klupski kolega Amar Abdić koji je u jakom polufinalnom meču poražen od reprezentativca Srbije. Amaru je ovo prvi nastup na Svijetskom kupu i pored osvojenog zlata na Europskom kupu u Karlovcu ova bronza mu je najsjajnije odličje u dosadašnjoj karijeri.

WP_20160513_13_46_26_ProZlato i bronza dolaze u Bihać a za ovaj vrhunski sportski rezultat pored naših takmičara i trenera uveliko su zaslužni i naši sponzori bez kojih bi sve ovo bilo neizvodivo tako da je uprava kluba neizmjerno zahvalna:

GRADSKOM SPORTSKOM SAVEZU BIHAĆ.
D.O.O FAVORIT BH
CAFFE BAR LE MONDE
D.O.O SMM TURIJA
JKP KOMRAD BIHAĆ
AUTO OMIĆ S.MOST.

/BISCANI.NET