AJLA VOJIĆ zbog povrede završila u četvrtfinalnom meču svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu.

Naime, Ajla je u sklopu kickboxing reprezentacije BiH nastupila na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu koje se održava u Irskoj od 27.8.16 do 4.9.16 godine.

Ajla je nastupila u disciplini low kick -60 kg i važila je za favorita u ovoj kategoriji obzirom na do sad osvojene svjetske i europske medalje. Međutim, sportska sreća je jedan od segmenata koji su potrebni da bi se napravio rezultat na ovako velikoj smotri kickboxinga. Ajla je u četvrtfinalnom meču boksala protiv Portugalke i od početka meča je nametnula svoj tempo i do polovine druge runde stekla veliku bodovnu prednost kad se desila povreda desne šake koja je izazvala veliku bol i paralizu ekstremiteta nakon čega je stisnutih zuba Bišćanka ostala u meču do kraja nadajući se da Portugalka neće uspjeti stići do kraja bodovnu prednost koju je napravila, međutim preokret se desio zadnji minut meča.

Image-14

Iz Portugalskog ugla su prepoznali teško stanje naše takmičarke i iskoristili svoju priliku. 
Nakon više nego sretne pobjede nad Bišćankom Portugalka je u sljedećim mečevima bila dominantna i osvojila titulu Svijetske prvakinje.

Ajla je pregledana u Dublinu u bolnici, gdje su joj konstatirali naprsnuće kosti palca desne ruke te su je zbrinuli i stavili langetu do povratka kući u BiH gdje će nastaviti liječenje zadobijene povrede.