Ostvarite uštede uz akcijski popust od 20% na motorno ulje i sve filtere (ulja, goriva, zraka i kabine) koji traje do 14.4.2023. u Unitrade mreži servisa. U ponudi se nalazi veliki izbor motornih ulja poznatih proizvođača kao što su Castrol, Valvoline, Elf, Total, Mobil, i drugi, te filteri Bosch i Denckermann.

Važnost redovne izmjene ulja

Redovnom zamjenom, te korištenjem kvalitetnog motornog ulja i filtera se zadržava vrijednost vozila, te osigurava optimalna iskorištenost goriva. Motorno ulje treba obavljati zadaću podmazivanja, kako na velikim brzinama i visokim temperaturama, tako i pri niskim opterećenjima i hladnoći. U takvim uvjetima, ulja lošije kvalitete gube svojstva što dovodi do ubrzanog trošenja motora. Kako je stalno pod pritiskom, ali i zbog činjenice da motorno ulje ima radni vijek te nakon određenog vremena gubi prvotna svojstva, izmjena ulja je ključna za dugovječnost i pouzdanost motora.

Interval “malog servisa”

Prilikom izmjene ulja je važno obratiti pažnju na pravodobnost izmjene motornog ulja i filtera, te korištenje ulja koje je preporučeno od strane proizvođača vozila (specifikacija). Ulje treba mijenjati bar jednom godišnje bez obzira na pređenu kilometražu. Ovisno o marki i modelu vozila, mali servis se radi na svakih 10.000 do 15.000 kilometara, a kod nekih vozila i na 30.000 km. Kako biste znali kada je vrijeme za zamjenu, provjerite propisane intervale u servisnoj knjižici ili kontaktirajte Unitrade centar.
Preporuka je pridržavati se propisanih servisnih intervala jer se „ušteda“ po ovom pitanju može pretvoriti u štetu.

Kada mijenjati filtere?

Mijenjanje filtera ulja jednako je važno kao mijenjanje ulja jer on uklanja onešišćenja iz ulja. Svaka promjena ulja treba biti popraćena izmjenom filtera za ulje.

Filter zraka osigurava protok zraka koji je potreban za paljenje mješavine goriva, a time i pravilan i učinkovit rad motora. Proizvođači vozila obično predviđaju zamjenu filtera zraka pri svakom drugom malom servisu tj. na svakih 30.000 do 60.000 kilometara.

Filter kabine je jedan od elemenata o kojem ovisi vaše zdravlje. Ako je učinkovit, filter osigurava ulazak čistog zraka u unutarnji prostor vozila. Naša preporuka je da provjerite klimatizacijski sistem nakon svake sezone (zime / ljeta) i zamijenite filter kabine.

Filter goriva se može koristiti duže kod benzinskih motora nego kod dizelskih motora kod kojih neki proizvođači preporučuju obvezan pregled na svakih 15.000 do 20.000 kilometara. Njegov nivo trošenja zavisi od velikog broja varijabli od kojih je najznačajnija kvaliteta goriva. Preporuka je redovna zamjena filter za gorivo, posebno kod automobila opremljenih dizelskim motorom. Trošak filtera je značajno niži od troškova popravka oštećenog sistema za ubrizgavanje goriva.

Cijene i AKCIJA na mali servis u Unitrade centrima

Od 16.3. do 14.4.2023. iskoristite akciju s 20% popusta na ulja i filtere (ulja, goriva, zraka i kabine) izmijenjene u Unitrade servisima. Izdvojeno iz ponude:

Navedene cijene su s uključenim uljem i svim filterima (ulja, goriva, zraka i kabine), vijkom kartera, te izmjenom.

Popust se odnosi na ulja i filtere za sve marke i modele vozila ugrađene u našem servisu. Točnu cijenu malog servisa je potrebno provjeriti prema broju šasije vozila.

Za informaciju o cijeni zamjene ulja i filtera za vaše vozilo ili rezervaciju termina servisa pošaljite upit, posjetite Unitrade Bihać:

Unitrade d.o.o. podružnica Bihać,
Plješevička 57 – Kamenica (kraj Hifa Petrol)
ili kontaktirajte poslovnicu:
Telefon: 037/388-800
Email: bihac@unitrade.ba