Apel Mirele Harbaš
Apel Mirele Harbaš

Piše: Biscani.net

U Bihaću, duž glavne ceste prema restoranu Sunce i hotelu Ada, nalaze se plastenici koji su postali simbol ovog dijela grada. Često su pored njih stajali dido naše Bišćanke Mirele Harbaš i rahmetli majka, prodajući svoje povrće ispod raskošnih oraha. Iako nikada nisu koristili marketinške strategije ili društvene mreže za oglašavanje, njihov posao bio je duboko ukorijenjen u njihovu svakodnevicu. No, dogodio se neočekivani preokret – Mirelin dido hitno je hospitalizovan, ostavljajući svoje rasade u neizvjesnosti.

🌱❤️ Apel za solidarnost prema didi❤️🌱

Mirela Harbaš se obraća svima sa srcem punim ljubavi:

Dobro jutro svima ❤️ Možda ste već čuli za plastenike uz glavnu cestu prema restoranu Sunce i hotelu Ada u Bihaću. To su plastenici koji su postali simbol naše lokalne zajednice, a ispod raskošnih oraha često su stajali moj dido i rahmetli majka, prodajući svoje povrće.

Nikada nismo koristili marketinške trikove ili društvene mreže da bismo privukli kupce. Za nas je prodaja povrća bila više od posla – bila je naš način života. Dido je godinama sve radio sam, potpuno sam. Čak i nakon gubitka majke, on je nastavio boriti se, pronašavši u rasadnicima svoj mir, svoje zanimanje i način da skrene misli.

Nažalost, jučer je dido hitno hospitalizovan. Iako je sada prikopčan na aparate, njegova misao i dalje je kod rasada koji njeguje s toliko ljubavi. Iako je situacija teška, on misli da će mu propasti rasad.

Ovim putem želim pružiti podršku svom didi. Ako ste u potrazi za rasadom paprike ili paradajza, molim vas da posjetite plastenike i olakšate nam ove teške dane. Vaše djelo ljubaznosti biće značajno i cijenjeno.

Hvala vam svima na podršci u ovim mubarek danima. Neka vas Allah nagradi.