Drama koju su sekunde dijelile da se pretvori u tragediju dogodila se u avionu “Flajdubaija” u petak oko 14 sati na pisti aerodroma “Nikola Tesla”.

Let FZ1746 iz Beograda do Dubaija mogao je da bude prekinut svega nekoliko minuta nakon ukrcavanja putnika, jer se letjelica “odlijepila” od piste suviše kasno.

Naime, “boing 737-8 MAКS” je prag piste preleteo na visini od svega nekoliko metara.

Кako za Objektiv navodi dobro obavješteni izvor, putnici nisu ni bili svjesni da im je život u opasnosti, iako je avion počeo da se penje u visine neuobičajeno sporo, nakon čega je preletio kraj piste na visini koja je manja od 10 metara.

“Iako su piloti uradili proračun za poletanje koristeći cijelu dužinu piste, što je 3.000 metara, iz nekog razloga nisu poletjeli sa njenog početka, već sa mjesta koje se nalazi jedan kilometar niz pistu, u pravcu auto-puta.

– U poslednji čas je izbjegnuta tragedija, jer je avion jedva preletio zaštitnu ogradu i malo je falilo da završi na auto-putu.

– To bi sigurno dovelo do stradanja putnika, posade, a da ne pričamo o karambolu koji bi izazvao pad letjelice i izgubljenih života onih koji su u tom trenutku bili na dionici auto-puta nadomak aerodroma”, kaže izvor.

(Kurir.rs/Objektiv)