Balkansko prvenstvo: Takmičari bihaćkog KK “JION-PEB” se vraćaju sa titulama prvaka i viceprvaka

mojusk.ba

Od 19. do 21. maja u Turskoj održalo se 22. po redu Balkansko prvenstvo za djecu u karateu.Na ovom prvenstvu bio je prijavljen čak 161 takmičar iz Bosne i Hercegovine, a takmičari bihaćkog KK “JION-PEB” Hassan Selimović i Jusuf Murtić u naš grad vraćaju se s titulama prvaka i viceprvaka Balkana,dok je takmičarima ovog kluba Imani Durdžić i Muhammedu Murtiću ovaj put nedostajalo sportske sreće.

Hassan Selimović ostvario je tri pobjede u konkurenciji devet dječaka do 10 godina u kategoriji preko 45 kg i time osigurao I mjesto.

Jusuf Murtić je srebrnu medalju i II mjesto osvojio u konkurenciji 17 dječaka do 11 godina u kategoriji do 40 kg. Na putu do finala porazio je predstavnike Srbije, Turske i Kosova, da bi zatim u finalu bio poražen od domaćeg predstavnika. Na taj način Murtić je nastavio seriju dobrih rezultata, obzirom na to da je nedavno osvojio srebrnu medalju i na Evropskom kupu “Zell am See”.

Karate klub JION-PEB BIHAĆ je jedan od rijetkih klubova iz BIH koji je imao svoja dva predstavnika u finalinim borbama ovog šampionata, što potvrđuje kvalitet u ovom bihaćkom klubu.

Na balkanskom prvenstvu učešće je uzelo 11 zemalja sa oko 800 takmičara.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...