Nakon što su Detroit Pistonsi uručili otkaz Džananu Musi oglasila se i najvatrenija navijačka skupina naše reprezentacije – popularni BH Fanaticosi koji su pružili podršku bh. košarkašu.
Iako je pred početak nove sezone Musa stigao u Detroit u razmjeni igrača sa Brooklynom, nije se uspio nametnuti treneru Dwaneu Caseyju i sada je slobodan u izboru novog kluba.

Naravno, nakon ovakvog poteza bivših NBA prvaka uslijedili su brojni komentari, uključujući i one maliciozne raznih “dušebrižnika”.

“U vrijeme kada kreću izjave ljudi s više lica, mi biramo pravu stranu: Džanan Musa jedan je od nas!”, poručili su BH Fanaticosi u objavi na Instagramu.

Musa je u NBA ligu došao 2018. godine kada je zaigrao za Brooklyn Netse. U dvije sezone nastupio je ukupno 49 puta uz prosjeke od 4,3 poena, 1,9 skok i 0,9 asistencija.

Podsjetimo, prema pravilima u NBA ligi Musa će dva dana biti na “listi otpuštenih” te će nakon jučerašnjeg otkaza u naredna 24 sata saznati da li će ostati u ligi ili ne. Ukoliko nijedna ekipa ne potpiše ugovor s njim, on će se moći vratiti u Evropu.

U slučaju da ga dvije ili više ekipa budu željele, prednost će imati ekipa s lošijim omjerom pobjeda i poraza prošle sezone.

(klix.ba)