Biciklisti i maratonci iz Bihaća u Potočarima: Svaki put su jake emocije

klix.ba
Više od 280 biciklista i 30 maratonaca iz BiH i devet evropskih zemalja stigli su danas oko 18 sati u Memorijalni centar Potočari u okviru biciklističkog maratona i ultramaratona Bihać-Srebrenica. S njima su došli i biciklisti iz Tuzle koji su im se pridružili na putu do Srebrenice.

“Svaki put su jake emocije kad dođemo u Potočare. Prenosimo poruku narodima Srebrenice i Podrinja da smo uz njih. Zahvaljujem svima koji nas podržavaju i koji su nam pomogli na ovom putu. Posebno želim pohvaliti tri dame Medihu Mutabdžić, Zumretu Kozlicu i Almu Kartal koje su izdržale put do Srebrenice”, izjavio je predsjednik kluba “Limit” Ermin Lipović.

Lipović je naglasio kako su svi učesnici ponosni što po 13. put dolaze u Potočare.

Put od oko 500 kilometara prevalili su kako bi pružili podršku žrtvama genocida u Srebrenici i onima koji su izgubili njihove najbliže u gradu na istoku BiH koji je pretrpio najgnusnije zločine 90-tih godina.

“Put je prošao odlično. Na sreću, nije bilo većih poteškoća ili povreda. Dolazim već peti put ispred biciklističkog kluba Tešanj odati počast žrtvama genocida. Rado se vraćam u Potočare”, rekao nam je Muris Krđalić.

“Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi” poruka je koju šalju biciklisti i atletičari iz Bihaća koji već 13 godina, u organizaciji bihaćkog Kluba ekstremnih sportova “Limit”, dolaze na obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici.

Članovima udruženja biciklističkih klubova iz BiH te samostalnim biciklistima i maratoncima ove godine pridružili su se i biciklisti iz Hrvatske, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Austrije, Švicarske, Njemačke i Mađarske. Također, članovi biciklističkog kluba “Tuzla” stigli su s njima do Potočara nakon što su im se, treću godinu zaredom, pridružili u Kladnju.

S biciklistima iz Bihaća i Tuzle, stigli su i biciklisti iz grada na Neretvi čime su održali svoje prošlogodišnje obećanja, kada je organiziran prvi biciklistički maraton, kako će se vratiti i ove godine u Srebrenicu i odati počast stradalim žrtvama genocida.

Na put od oko 280 kilometara prema Srebrenici, u organizaciji biciklističkog kluba MAS, iskusni biciklisti krenuli su s jasnim transparentom: “Da se nikada ne zaboravi, da se nikome ne ponovi”.

Kako su kazali po dolasku u Potočare, dat će sve od sebe da njihov dolazak na godišnjicu genocida u Srebrenici i maraton pod nazivom “Tiha vožnja za žrtve Srebrenice i Žepe” postanu tradicija.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...