Bihać: Djeca iz vrtića „Filii“ iz Bihaća posjetili Policijsku stanicu Bihać


U sklopu projekta „Otvorena vrata“ pripadnici policijske stanice Bihać, danas 07.06.2016. godine, upriličili su doček za četrdesetak djece iz vrtića „Filii“ iz Bihaća.

Bihaćki mališani su sa RPZ policajcima (rad policije u zajednici) obišli prostorije policijske stanice i družili se sa policajcima, a najviše ih je obradovala policijska oprema kao i policijska vozila. U sklopu ove posjete upriličeno je i prigodno predavanje o saobraćajnim propisima odnosno o sigurnom učestvovanju pješaka u saobraćaju.

Današnja posjeta pričinila je obostrano zadovoljstvo i radost kako djeci tako i policijskim službenicima kojima je ova posjeta u svakom slučaju razbila svakodnevicu i donijela nešto opušteniju atmosferu od one uobičajene – radne.

Prošle sedmice, tj. 01.06.2016. godine slična posjeta upriličena je i za oko stodvadeset učenika osnovne škole „Kamenica-Izačić“ koji su pored posjete policijskoj stanici Bihać posjetili i pripadnike Jedinice policije za podršku MUP-a USK.

Pripadnici jedinice policije za podršku su ovom prilikom prezentirali opremu, vozila, službene pse kao i kraću pokaznu vježbu, odnosno svoju utreniranost u primjeni borilačkih vještina.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...