U prisustvu mještana, porodica šehida i poginulih boraca, demobilisanih boraca i RVI , te predstavnika grada Bihaća i boračkih udruženja Armije R BiH i HVO , danas je u bihaćkoj mjesnoj zajednici Golubić obilježena 24.godišnjica početka pružanja otpora agresiji na ovo područje , što je ujedno i Dan MZ Golubić. Mještanima Golubića obratili su se Franjo Grgić, ispred ratnih jedinica HVO Regije Bihać, Hamdija Abdić, ispred Armije R BiH i Fuad Mujagić, Savjetnik gradonačelnika Bihaća.

Kako je danas istaknuto mještani Golubića nikada neće zaboraviti svoje heroje koji su pružili herojski otpor tehnički nadmoćnijem neprijatelju. Bitka u naselju Golubić tog 16.juna 1992.godine , ali i na lokalitetu Orljana, Čekrlija i Sokoca ,bila je jedna od najvažnijih bitaka u cijelom odbrambeno-oslobodilačkom ratu na području grada Bihaća i kao takva treba se obilježavati , istaknuto je na današnjem okupljanju.

„Gradska uprava Bihaća podržava i organizira sve manifestacije koje baštine odbrambeno-oslobodilački rat i datume koji su najbitniji za nas preživjele patriote i sve dok se okupljamo u ovako velikom broju možemo biti sigurni da se herojska borba boraca 5.korpusa Armije R BiH, policije i HVO nikada neće zaboraviti „-istako je u svom obraćanju Fuad Mujagić, Savjetnik gradonačelnika Bihaća.