U prisustvu velikog broja građana,predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti grada Bihaća i USK-a, danas je na mezarju Humci održana centralna vjerska manifestacija obilježavanja Dana šehida na području Muftijstva bihaćkog.Odlukom Rijaseta IZ BiH od 23.januara 1995.godine Dan šehida u Bosni i Hercegovini obilježava se drugog dana Ramazanskog Bajrama.

„Veoma je bitno da se sjećamo naših šehida, jer su to najbolji sinovi Bosne. Sjećanjem na naše šehide mi se sjećamo svega što se dešavalo u toku agresije na BiH od 1992. do 1995. godine i odavanjem počasti našim šehidima, mi odajemo počast svim našim borcima, našem kompletnom narodu, za sve ono što je izdržao u tom periodu” -istakao je Hasan ef. Makić, muftija Bihaćki.

Današnjem obilježavanju Dana šehida prisustvovala je i delegacija gradske uprave Bihać na čelu sa Erminom Zulićem, sekretarom organa uprave, koji je istakao da se datumi poput današnjeg Dana šehida , moraju obilježavati s ciljem da se nikada ne zaboravi najveća žrtva najboljih sinova države BiH.

“Ovi hrabri momci čija imena su ispisana na centralnom šehidskom spomen obilježju nikada ne smiju biti zaboravljena i veliki broj građana koji je danas došao i zajedno sa našim efendijama proučio Jasin i položio cvijeće garant su da se nikada neće zaboraviti njihovo herojstvo “-kazao je Zulić.