Piše: Biscani.net

U Ilijašu, na Gradskom stadionu, trenutno se održava Barca Academy Camp Bosnia & Herzegovina, koji će trajati još nekoliko dana. Svečanosti otvaranja prisustvovali su visoki zvaničnici kao što su predsjednik NK Ilijaš Selmir Vrabac, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, te direktor JU KSC Ilijaš Nermin Hodžić.

Posebno raduje činjenica da je veliki broj djece iz Bihaća i Unsko-sanskog kantona učestvuje u kampu, što potvrđuje široki interes i talent koji postoje u ovoj regiji. Slike iz kampa pokazuju entuzijazam mladih fudbalera, dok im mi želimo mnogo sreće u usvajanju novih znanja i napretku, te da se vrate u svoje gradove još spremniji i motivisaniji za buduće izazove u fudbalu.

Ovaj trening kamp, baziran na trenažnom modelu jedne od najpoznatijih omladinskih škola fudbala na svijetu, ponovno je doveo fudbalske talente Bosne i Hercegovine na ovaj globalni nivo. Španski trener Ivan Molpeceres obratio se polaznicima i njihovim roditeljima ističući važnost razvoja kako u sportu, tako i u životu, te ih ohrabrio da postanu bolji ljudi i igrači.

“Barcin kamp u Ilijašu je zaista vrlo koristan za djecu. Moj sin Kaan je oduševljeno novim iskustvima i poznanstvima koje stiče, a osjećaj ponosa zbog nošenja grba Barce dodatno motivira djecu da napreduju”- za Biscani.net portal kazao je Menso Ćehić iz Bihaća.