Dana 13.6.2015 godine u Tešnju održan je internacionalni kickboxing kup “BALKAN OPEN” na kojem je učešće uzelo 479 takmičara iz 15 zemalja. Naš klub su predstavljali juniorka Ajla Vojić koja je nastupila u disciplini low kick -60 kg i senior Senad Fatkić koji je nastupio takođe u low kick-u -75 kg.

Za Ajlu je ovo bio posljednji test pred pripreme za Europsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u Španiji krajem augusta. Još jednom je naša reprezentativka pokupila simpatije cijele dvorane svojim prepoznatljivim stilom borbe i osvajanjem prvog mjesta opravdala poziv selektora kickboxing reprezentacije BiH da i ove godine predstavlja BiH na Europskoj smotri najboljih kickboxera. Pobjeda u finalnom meču nad reprezentativkom Crne Gore Minom Popović donijela je Ajli i bodove koji su joj osigurali da bude proglašena i najboljom takmičarkom na BALKAN OPEN-u.

Senad Fatkić se okitio srebrom a nakon odlične pobjede u polufinalu nad Rokom Vrbanićem iz Hrvatske na putu do zlata zaustavio ga je aktuelni Svijetski prvak Aleksandar Menković koji je na BALKAN OPEN-u nastupio u sklopu reprezentacije Srbije. Menković je proglašen i za najboljeg borca na turniru a u meču sa Fatkićem Svijetski šampion je našem uglu čestitao na odličnom meču. Naime , Senad je uprkos tome što je naspram sebe imao puno iskusnijeg protivnika , pokazao kvalitet , srčanost  i  da je borac čije vrijeme tek dolazi.

/BISCANI.NET