Članica kluba borilačkih sportova “FAVORIT BH” iz Bihaća Ajla Vojić je na trećem dijelu državnih prvenstava u kickboxingu koje je održano 16.5.2015 godine u Vitezu u disciplini K-1 ujedinila sve tri titule prvakinje Bosne i Hercegovine u kategoriji do 60 kg. Naime prije osvajanja ove posljednje Ajla je osvojila i titule prvakinje države u Full contactu (N.Travnik) i Low kicku (Foča) s čim je potvrdila kvalitet i pokazala da je bez premca u svojoj kategoriji.

Još jedna potvrda kvaliteta ove mlade takmičarke je i osvajanje laskavih trofeja za najbolju takmičarku na se tri navedena Državna prvenstva a na posljednjem prvenstvu u Vitezu pehar joj je uručio načelnik Općine gospodin Advan Akeljić.

Podsjetimo da je Ajla u sklopu reprezentacije BiH prošle godine uzela učešće na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je održano u Riminiju (ITA) gdje je osvojila brončano odličje. Nakon Italije, do danas Ajla je neporažena, a nastupala je pored gore navedena tri državna prvenstva i na međunarodnim turnirima “SARAJEVO OPEN , ILIDŽA OPEN”, Europski Kup MAKARSKA, Europski kup “KARLOVAC OPEN” gdje je redom nizala pobjede. Pred njom je već 22.5.2015. nastup na Svjetskom kupu u Szegedu (HUN), a poslije toga internacionalni kup “TEŠANJ OPEN” nakon čega bi krenuli reprezentativni nastupi na Balkanskom prvenstvu u junu koje će biti održano u Srbiji (Niš) i nastup na Europskom juniorskom prvenstvu koje će biti održano u Španiji (San Sebastian). Sve mečeve suverene Bišćanke možete pogledati na web stranici KBS FAVORIT BH iz Bihaća http://www.kbs-favoritbh.ba

wp_ss_20150517_0004
Ajla Vojić i Teodora Arsić (KBK COBRA Mostar)

/BISCANI.NET