U organizaciji Biciklističkog kluba “Bihać” i Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine, u nedjelju 07. juna 2015. godine održano je Državno cestovno prvenstvo Bosne i Hercegovine, Bihać 2015.

Stazu Bihać-Bosanski Petrovac- Bihać dugu 120 kilometara vozilo je preko 70 biciklista svih kategorija iz nekoliko biciklističkih klubova u BiH.

Biciklistički klub iz Cazina na ovom prvenstvu nastupio je sa dva takmičara, i to u kategorijama: Veterani C i Veterani B, a koji su osvojili četvrto i deveto mjesto i pritom osvojivši po 20 odnosno 10 bodova svaki u svojoj kategoriji za Premijer ligu BiH.

Prije starta trke, biciklistima su se obratili i generalni sponzori prvenstva mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća i Izudin Saračević, premijer USK-a kazavši da je biciklizam u Bihaću jedan od uspješniji sportova zahvaljujući kojem je i Biciklistički savez BiH odabrao Bihać za domaćina državnog prvenstva.

„Naš biciklistički klub u Bihaću do sada je ostvario zapažene rezultate zahvaljujući kojem raste broj biciklista u našem gradu i ovakva prvenstva mogu samo populizirati ovaj sport. Grad Bihać podržava BK Bihać , ali i sport općenito u našem gradu i svaki uspjeh naših sportista promocija su našeg grada i zbog toga treba ulagati u sport i sportsku infrastrukturu“- kazao je gradonačelnik Galijašević.

Utrku Cestovnog Prvenstva BiH u Bihaću sudili su:

Commesari:

Mirnas  Mujezinović, Nat.Comm. Zenica

Mensur  Silić, Comm. Cazin

Lipović  Ermin,Comm. Bihać

Lejla  Trle, asist. Comm. Tuzla

Delegat ispred BSBiH bio je Tihomir  Kuvalja, Banja Luka.

 

/bkkrajina.ba