Gradski sportski savez Bihać u skladu sa svojim planom aktivnosti, a na osnovu dosadašnjeg pozitivnog iskustva, kako bi aktivirali grad a time i nase turiste, u duhu sportske rekreacije i natjecanja organizira tradicionlano druženje, jednodnevni masnovni rafting pod nazivom “Unski susreti Bihać”.

Rafting je simboličnog karaktera, vožnja rafting čamcima, kajakom i drugim sličnim, ali sigurnim plovilima uz korištenje sigurnosne opreme. Datum održavanja je 16.07.2016. godine.

Unski susreti započinju okupljanjem i zaduživanjem opreme u jutarnjim satima, te startom prve etape Lohovo-Ripač. U Ripču je organizirano druzenje i odmor uz ručak za sve učensike. U nastavku druge etape Ripač-Bihać, predviđeno je također kratko stajanje kao kratki odmor za piće u Golubiću. Od Midžić jezera se odvija utrka kajakaša, raftera i lađara, nakon čega svi zajedno s mnogo pozitivne energije i natjecateljskog duha obilježavaju ulazak u Bihać, gdje sve učesnike dočekuju znatizeljni gledaoci uz srdačni aplauz. U prelijepom Bihaću ovaj susret je upotpunjen tradicionalnim skokovima sa Gradskog mosta, dodjelom nagrada i druženjem dugo u noć.

U aktivnosti mogu učestvovati sve članice Saveza, sva udruženja, organizacije, privatna i javna preduzeća, službe, sindikati i svi građani koji prijave tim 8 članova, izvrše uplatu kotizacije od 300 KM. U kotizaciju je uključen rafting čamac R8 sa skiperom, prslucima i veslima, ručak sa osvežavajućim pićem u Ripču, piće-osvježenje u Golubiću, obrok po dolasku, muzika i večernje druženje.

Za sve informacije kontaktirajte putem e-maila: sportski.savez.bihac@gmail.com ili na telefon 037/222-533.

Prijave i uplate kotizacije za rafting kao i prijave za skokove mogu se izvršiti u prostorijama Gradskog sportskog saveza Bihać, SRC “Rifat Zolić Gero – Stens”.

Okvirni program:

10:00 – 11:45h okupljanje, druženje, zaduživanje opreme,
12:00h obraćanje organizatora i start raftinga,
14:00 – 17:00h očekivani dolazak u Ripač i ručak,
14:00 – 17:00 h ručak za sve učesnike i slobodne aktivnosti
17:00 h start II etape Ripač – Bihać
18:00h Midžića Jezero i takmičenje raftera i kajakaša,
18:30h očekivano vrijeme dolaska u Bihać,
19:00h skokovi sa gradskog mosta Alija Izetbegović
20:00h dodjela nagrada i večernje druženje.