Ako imate psa ili više njih, vjerovatno dobro znate koliko oni vole vodu. Odgovor na to saznate čim ih prvi put pokušate okupati. Ipak, postoje neki izuzetci kada pas voli da pliva ali ne i da se kupa kod kuće.

Neki psi su presretni kada se kupaju u rijeci, jezeru ili moru, ali kada pokušate da ih ubacite u kadu ponašaju se kao da ih hoćete da utopite.

S druge strane postoje psi koji uživaju u tome da umoče svoje šape u vodu, ali ne postoji šansa da će plivati, a opet drugi toliko mrze vodu da uopšte ne žele da hodaju po vlažnoj travi. Kada pada kiša, napolje izlaze samo ako sa sobom ponesete kišobran.Jedna porodica ima labrador retrivere i zaista je nevjerovatno koliko oni vole vodu. Ušli bi čak i u malu blatnjavu baricu na putu, ali i veliko jezero i okean. Izgleda da im plivanje nikada ne dosadi.U ovome videu možete vidjeti zlatne retrivere koji su također uzgojeni da rade u vodi. Imaju jak plivački instinkt i vještinu, kao i prirodnu ljubav prema vodi.

Zaista je nevjerovatno vidjeti kada Samut Songkhram sa Tajladnda skoči u vodu a njegovih 16 zlatnih retrivera skoči za njim. Sretno laju, mašu repom i plivaju gdje god on ide.Pogledajte ovaj video i saznajte kako taj cijeli događaj izgleda: