U MODERNOM svijetu na dnevnoj razini dobivamo loše vijesti. Bilo da su financijske ili ljubavne, zdravstveni problemi, često zaboravljamo uživati u trenutku i ne shvaćamo koliko lijepih stvari uzimamo zdravo za gotovo, a jednog dana će nam zbog toga možda biti žao.

Čitatelji BuzzFeeda otkrili su zbog čega najviše žale iz svojih 20-ih i 30-ih godina. Bilo da je riječ o roditeljima ili brizi o vlastitom tijelu, mnogi su izrazili žaljenje što se u nekim situacijama nisu drugačije ponašali. Upozorenje: ako imate preko 35, ovo bi vam moglo teško pasti.

Obitelj

“Pretpostavljao sam da će moja uža obitelj uvijek biti tu. U roku od tri godine izgubio sam svoju voljenu baku i oba roditelja. Da bi stvar bila još gora, moja sestra uopće ne želi pričati sa mnom. Ponekad se osjećam kao da sam sam na svijetu.”

Zdravlje

“Zdravlje moje obitelji. Većina njih je još uvijek živa, hvala bogu, ali definitivno vidim, kako godine prolaze, da odlasci liječniku i boravci u bolnici postaju uobičajena pojava i svakodnevica.”

Ljepota

“Imam samo 34 godine, ali da bar nisam provodila vrijeme misleći da sam ružna kad sam bila tinejdžerica i u svojim ranim 20-ima… Gledam svoje slike i mislim si, da joj bar mogu reći koliko je bila lijepa.”

Koža

“Svoju lijepu, mladenačku kožu sam uzimala zdravo za gotovo. Ne mogu vjerovati da sam se mazala uljem i tako ležala na suncu! Koristite kremu za sunčanje!”

Bore

“Imam 36 godina i osjećam se zadovoljnije nego ikad prije, ali stalno mislim na bore i moram se svaki dan podsjećati da cijenim svoje lice i tijelo jer će samo nastaviti stariti. (Bore nisu problem, samo je teško znati da ću prestati biti poželjna kao žena čim budem izgledala ‘staro’.)”

Sloboda

“Danas se osjećam tako zarobljeno s ljudima o kojima se moram brinuti. Moj sin, svi kućni ljubimci, svi računi, hrana za obitelj…”

Zubi

“Nosila sam aparatić, a zubi su mi bili savršeni. Imam strah od zubara, pa nisam redovno išla, ali odjednom su se počeli samo raspadati. Upravo krećem s velikim, skupim radovima na zubima da sve popravim, a to je sranje!”

Djeca

“Zabavljala sam se. Putovala sam i stvarno uživala. Uvijek su me proganjali mlađi muškarci. Bila sam zaručena nekoliko puta, ali nikad nisam stigla do oltara. Sad nemam djece. Nisam se nikad udavala. Uvijek sam pretpostavljala da će biti više vremena. Već devet godina imam svog zaručnika. Sretni smo, ali voljela bih da sam ga upoznala mnogo ranije. Voljela bih biti majka. Sada je prekasno. Ako mu se nešto dogodi, bit ću sama.”

Granice

“Žao mi je što sam trpio toksično ponašanje rođaka ‘jer su oni obitelj’. Volio bih da sam postavio granice i da sam s njima završio puno ranije. Nitko ne bi trebao trpjeti loše ponašanje.”

Vrijeme

“Vrijeme sam uzimao zdravo za gotovo. Vrijeme za putovanje, vrijeme za isprobavanje novih stvari. Samo vrijeme. Radite lude stvari dok ste mladi.”

Novac

“Uvijek sam imao novca, ali volio bih da sam ranije počeo ostavljati novac sa strane za svoju mirovinu.”

Roditelji

“Žalim za vremenom kad su roditelji bili stalno prisutni u mom životu i kad sam mogao računati da će uvijek biti tu.”

(index.hr)