Dan otvorenih vrata Gradske uprave Bihać zakazan za 27. oktobar 2017. godine

biscani.net
Želeći poboljšati komunikaciju sa građanima, gradonačelnik Šuhret Fazlić je pokrenuo emisiju pod nazivom "Pitajte gradonačelnika" koja se održavama u muzeju AVNOJA-a. Zbog zahtjeva iz MEG projekta koji se implementira u Gradu Bihaću, ta emisija prerasla je u aktivnost pod nazivom Dan otvorenih vrata Gradske uprave Bihaća koja građanima omogućava direktnu komunikaciju, ne samo sa gradonačelnikom Bihaća, nego i predsjedavajućim Gradskog vijeća, vijećnicima, načelnicima službi pri Gradskoj upravi i direktorima javnih ustanova i preduzeća kojima je osnivač Grad Bihać.

Dan otvorenih vrata Gradske uprave Bihać održavati će se svakog zadnjeg petka u mjesecu, u Salonu za vjenčanja Gradske uprave Bihać, u periodu od 10:00 do 12:00 sati. Građani će već u petak 27. oktobra 2017. godine imati priliku da komuniciraju sa čelnim ljudima izvršne i zakonodavne vlasti Grada Bihaća.

Ova aktivnost realizira se kao radijska emisija koja se uživo prenosi u program Radio Bihaća, a oni koji nisu u prilici da prisustvuju na licu mjesta, pitanja mogu postavljati putem programa Radio Bihaća.

Ukoliko na određena pitanja nije moguće dati odgovore na licu mjesta u sklopu Dana otvorenih vrata, na ista će se pismeno odgovara u što kraćem roku, tako da svi građani dobiju odgovore na postavljena pitanja.

Sam cilj Dana otvorenih vrata jeste pozicioniranje Grada Bihaća kao transparentne, društveno odgovorne i otvorene lokalne zajednice. Na tom putu Dan otvoreni vrata Gradske uprave Bihać ima zadatak da poboljša i unaprijedi komunikaciju između građana, gradonačelnika i gradskih vijećnika, te da se brže i efikasnije rješavaju zahtjevi građana, odnosno da se detektuju osnovni problemi sa kojima se građani susreću, kako bi se isti sistemski rješavali u saradnji sa nadležnim službama Grada i javnim preduzećima i ustanovama.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...