Delegacija Unsko-sanskog kantona na radnom sastanku u Ambasadi Švicarske Sarajevu

vladausk.ba

Na poziv ambasadorice Švicarske u Bosni i Hercegovini, njezine ekselencije Andree Rauber Saxer, premijer Unsko-sanskog kantona dr.sci Husein Rošić i ministar Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša mr.Jasmin Burnić dana 13.4.2018.godine održali su radni sastanak u Sarajevu.

Naime, Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša sredinom mjeseca maja 2017. godine na prijedlog ambasadorice Švicarske u Bosni i Hercegovni, pokrenulo je određene aktivnosti po pitanju potencijalne saradnje Unsko-sanskog kantona i Kantona Graubünden u Švicarskoj. Povod za navedeno bila je činjenica da države kojima pripadaju naša dva kantona imaju slična uređenja u smislu kantonalne teritorijalne organizacije, da oba kantona raspolažu iznimnim prirodnim i kulturnim ljepotama, da veliki broj građana sa našeg Kantona živi i radi u Kantonu Graubünden, te da je u okviru Švicarske pomoći Bosni i Hercegovni veliki dio završio upravo na Unsko-sanskom kantonu.

Na današnjem sastanku razgovaralo se o mogućnostima zajedničkog djelovanja u razvijanju prijateljskih i partnerskih odnosa između institucija Unsko-sanskog kantona i vlasti Kantona Graubünden, koja bi bila osnova za uspostavljanje buduće formalne saradnje u oblasti zaštite okoliša, planskog korištenja prostora i turizma sa ciljem poboljšanja kvalitete življenja građana naših kantona.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...