Pozivamo vas da se pridružite inspirativnom druženju u okviru platforme “Dijalog za mlade” koje će se održati u gradu Bihaću u srijedu, 15. maja 2024. godine sa početkom u 14:30h u Prostoru Crvenog križa Grada Bihaća.

“Dijalog za mlade” dio je Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom balkanu 2 (ReLOaD2), koji pruža mladima priliku da identificiraju potrebe, izazove i neiskorištene potencijale, te da zajednički predlože inicijative za unapređenje kvalitete života u našoj lokalnoj zajednici. Ovaj dijalog nije samo razmjena ideja – to je korak ka aktivnom uključivanju u kreiranje bolje budućnosti. Poslužio je kao prostor na kojem su mladi izrazili stavove o potrebama i prioritetima koje imaju, a na osnovu kojih je kreiran javni poziv za predaju projekata organizacija civilnog društva koje se bave upravo pitanjima mladih.

Temeljem ranije identifikovanih izazova, u okviru ReLOaD2 programa su u gradu Bihaću podržana dva omladinska projekta. Upravo na ovom događaju ćemo se prvo upoznati sa prilikama za mlade i pružiti mogućnost mladima da se direktno uključe u sprovedbu istih. Očekuje nas zanimljiva prezentacija projekata i prilika za učešće u aktivnostima omladinskih inicijativa koje će biti realizovane tokom 2024. godine:

1. Udruženje „Mreža neformalnog obrazovanja“ sa projektom ‘’Savjetovanje, edukacija i osposobljavanje mladih u Bihaću’’
2. Udruženje ”LAN” sa projektom ‘’Udruži se, aktiviraj, poboljšaj’’
Osim što ćemo saznati više o projektima, imaćemo priliku da prisustvujemo motivacionom govoru Kasima Tatića, profesora na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Profesor Tatić će vas nasmijati, inspirisati i potaknuti na razmišljanje kroz svoj jedinstveni pristup i govor. Pridružite nam se i poslušajte inspirativnu priču našeg govornika, naučite nove perspektive i pronađite dodatnu motivaciju za postizanje vrhunskih rezultata u svim aspektima vašeg života.

Ovo je prilika da se povežemo, naučimo i inspirišemo zajedno! Za povrdu učešća potrebno je popuniti prijavni obrazac na linku: https://tinyurl.com/2tud33r8
Pozivamo sve zainteresirane mlade i predstavnike medija da nam se pridruže i budu dio pozitivnih promjena.

ReLOaD2 finansira Evropska unija u Bosni i Hercegovini, a sprovodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz podršku Grada Bihaća.