Divlja deponija u Golubiću kod Bihaća: Na proljeće sanirana, a do jeseni ”obnovljena”

abc,ba
Nesavjesni građani Bihaća često koriste različita mjesta, neposredno pored lokalnih puteva u prigradskim naseljima, kako bi odlagali razne vrste otpada. Takav primjer je i divlja deponija u naselju Golubić, koja je na proljeće sanirana, da bi već na jesen bila ''obnovljena''.

Naime, u sklopu akcije ”Proljeće nas pokreće” koju je provela Gradska uprava Bihać, JKP Komrad je uklonio nekoliko divljih deponija u gradu na Uni. Ipak, nije dugo trebalo da nesavjesni građani mnoge od njih obnove, o čemu svjedoči i ova nova-stara deponija koja se nalazi uz golubićki put.

Osim nesnosnog mirisa i prizora neugodnog za oko, divlje deponije predstavljaju i potencijalno žarište bolesti. Stoga bi građani koji odlažu otpad na za to nepredviđena mjesta trebali višestruko razmisliti o šteti koju čine i sebi i drugima.

S obzirom na to da je nadležnim inspekcijama u ovakvim slučajevima vrlo teško uhvatiti počinioce na djelu, od pomoći je svakako da oni savjesni građani prijave nesavjesne ukoliko uoče da čine ovo krivično djelo.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...