Dopis porodice Omerović i prijatelja uključenih u humanitarnu akciju “Za Dalal”

24h.ba
Prethodnih dana, putem portala, mogli ste pročitati vijesti o malenoj Dalal kojoj je dijagnosticiran teški oblik akutne mijeloične leukemije M5 u KBC Zagreb.

Liječenje je trebala započeti u Sarajevu u ponedjeljak dana 23.10.2017.godine, međutim, zbog pogoršanja njenog stanja u petka 19.10.2017.godine, hitno je sa svojim roditeljima otputovala u Sarajevo i primljena na Kliniku za hematologiju Sarajevo.

Ovim putem porodica Omerović i prijatelji koji učestvuju u organizaciji humanitarne akcije za Dalal se ograđuju od cifre koja je plasirana u javnost kao potrebna za liječenje, u iznosu od 200.000 – 300.000 eura.

Ovaj iznos porodica niti prijatelji koji učestvuju u organizaciji nikad nisu izjavili niti potvrdili.

Roditeljima je u Zagrebu potvrđeno da je liječenje izuzetno skupo i da ga oni ne mogu sebi priuštiti.

Humanitarna akcija za Dalal prikuplja sredstva za troškove liječenja malene Dalal a tačan iznos za dalje liječenje kao i transplataciju koštane srži nije potvrđen i ne posjedujemo informaciju o tačnom iznosu za liječenje malene Dalal, osim da je liječenje veoma skupo. Tačan iznos potreban za liječenje će biti poznat u narednih nekoliko dana.

Kako se radi o djevojčici kojoj je dijagnosticiran teški oblik leukemije gdje vrijeme igra nažalost glavnu ulogu, porodica i prijatelji su se odlučili na hitno pokretanje humanitarne akcije neovisno o visini potvrđenog iznosa, kako bi dali podršku roditeljima a malenoj Dalal pružili šansu.

Višak sredstava prikupljenih u humanitarnim akcijama bit će doniran u humanitarne svrhe o čemu će porodice detaljno obavijestiti javnost.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...