Piše: Biscani.net

U znaku napretka i unapređenja kvaliteta zdravstvene usluge, radnici i menadžment Dom zdravlja Bihać imaju razloga za sreću. Radiološka služba ove ustanove sada je opremljena najnovijim ultrazvučnim aparatom, što će značajno olakšati rad osoblja i poboljšati pružanje usluga pacijentima.

Nabavka ovog modernog aparata postala je moguća zahvaljujući podršci Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike USK, čija je inicijativa za unapređenje zdravstvenih ustanova naišla na pozitivan odjek u našoj zajednici. Ključnu ulogu u realizaciji ove nabavke imali su menadžment Dom zdravlja Bihać i skupštinski zastupnik dr. Emir Šabic, čije su upornost i zalaganje bili od presudnog značaja.

Novi ultrazvučni aparat donosi sa sobom mogućnost preciznijih dijagnostičkih procedura, što će rezultirati bržim i efikasnijim tretmanima za pacijente.

Očekuje se da će ovaj dodatak opremi biti od važnosti za unapređenje zdravstvene usluge u našoj zajednici, dok Dom zdravlja nastavlja svoju misiju pružanja kvalitetne i pristupačne zdravstvene zaštite svim svojim pacijentima.