Piše: BISCANI.NET

Na današnji dan 2013. godine napustila nas je legenda grada Bihaća, naš veliki prijatelj Amir Hošić.

Nesretni događaj se desio na rijeci Uni i kada se vijest momentalno proširila po Bihaću zvučalo je nevjerovatno. Zbog nevjerice u isto vrijeme pojavila se i priča da možda Amir i nije tragično završio. Međutim, svi mi koji smo ga voljeli, poznavali i s kojim smo dijelili i dobro i loše u našem Bihaću koji je Amir činio sigurno i još svjetlijim mjestom za život, morali smo da se pomirimo sa strašnom istinom da Amirov prepoznatljivi osmijeh više nećemo viđati niti slušati njegove jezičke izvedenice i svakodnevne šale. Njegov odlazak ostavio je mnoga srca slomljenim, zauvijek će nam nedostajati i živjeti u našim mislima.

Elijenu Našem…Tvoja Mahala…

Postoje nažalost trenuci koji ti slede suzu u oba oka, a krv se zgruša u srcu.
I besmisleno je svako pitanje koje odjekne u grudima, kad odgovor se ne čuje niotkud. Niko ništa od ljudi ne zna. Zašto prijatelji, baš oni najbolji budu odabrani od Svevišnjeg, a nas gore i još gore, Gospodar trpi.
Zašto li su ti tako teške presude Božje? Da biraš najbolje, da naseliš svoje rajske vrtove, to jedino prihvatamo k’o odgovor na naše pitanje. Ali što si nam dao da sretnemo i zavolimo te ljude, šta ćemo sad sa rupom u životu što boli.
S čim, s kim, kad da je zakrpimo? Kako da naučimo i prihvatimo da budemo bolji? Pa prijatelji istim prijateljima da budemo, a neljude da ne sretnemo nigdje i nikad upoznamo. Gospodaru moj podari nam od svoje milosti i dobrote, a ne onako kako smo zaslužili. Povedi nas svemirima svojim, baš tamo gdje odvodiš ove DOBRE PRIJATELJE NAŠE…
PS…Vozio sam ti biciklo danas, ono što si branio mi jer sam težak… cijeli vijek ne bih ga uzeo da te vrati… Pricali smo o svemu šta si nam radio… O tvom hodu… O zaraznom osmjehu… I kad se ljutimo na tebe to je 5 minuta, jer 6. minutu si napravio nešto što nas je tjeralo na smijeh… Svak’ je imao bar jednu lijepu priču sa tobom… Zadužio si nas da se samo tako imamo pravo sjećati tebe…
Volimo te brate mali i sad odmaraj tamo sa svojim drugovima malim Elijenima… Vidimo se brate…

Dvije godine od smrti našeg Amira Hošića „Elijena“

Posted by biscani.NET on 17. Maj 2015

/BISCANI.NET