Jedan od najboljih mladih košarkaša Evrope, Džanan Musa, ujedno i reprezentativac Bosne i Hercegovine, i vjerujemo budući NBA star, za Avaz.ba komentirao je oba polufinalna susreta na Eurobasketu, koji su na rasporedu večeras (Španija – Slovenija, 20.30 sati) i sutra (Rusija – Srbija, 20.30 sati).

– Veoma dobro prvenstvo. Jako kvalitetni igrači. Moja žal ostaje što Hrvatska na čelu sa Bogdanovićem i Šarićem nije izborila plasman u polufinalu. Definitivno zaslužuju da budu tu. Međutim, jako puno je utakmica i jedan loš dan vam može okrenuti priču. Siguran sam da na narednom takmičenju napraviti iskorak – kaže Musa.  

Španija – Slovenija:

– Možda i zanimljiviji duel od prvog polufinala. Španija veoma moćna na prvenstvu, kao i Slovenija. Iskreno volio bih da Slovenija pobijedi. Igraju jako lijepu košarku i polako prave smjenu generacije, kao i mi. Veliki uspjeh već imaju u rukama i želim im sreću večeras.
Srbija – Rusija: 

– Veoma dobra utakmica. Naš prvi protivnik u kvalifikacijama za SP, Rusija, ima veoma dobar tim. Međutim, tradicionalno Srbija je favorit. Imaju kult reprezentacije i mislim da će to presuditi u ovoj utakmici.