Džanan Musa u februaru 2018. godine dobija hrvatsko sportsko državljanstvo

klix.ba

Košarkaš reprezentacije Bosne i Hercegovine i ekipe Cedevite Džanan Musa u februaru sljedeće godine trebao bi dobiti hrvatsko sportsko državljanstvo.

Ovu informaciju potvrdio je kupski direktor Matej Mamić koji je kazao da je glavni razlog traženja hrvatskog pasoša olakšavanje transfera, kao i broja stranih igrača koje Cedevita može koristiti.

Ukoliko Musa dobije hrvatski pasoš, onda se on neće tretirati kao stranac u hrvatskom prvenstvu te će se otvoriti dodatno mjesto za još jednog košarkaša. On je u Cedevitu stigao prije tačno tri godine.

Musa je u ovoj sezoni ABA lige postiže 15,5 poena u prosjeku, a i pored činjenice da ima samo 18 godina važi za jednog od najboljih mladih igrača Evrope.

Veoma bitno za nepomenuti, Musa će ostati reprezentativac Bosne i Hercegovine i dobijanje sportskog državljanstva neće niti jednog trenutka promijeniti njegov status u našoj reprezentaciji.

Podsjećamo, mediji u SAD-a nedavno su pisali kako će Musa biti 14. pick na sljedećem draftu kao i to da će ga odabrati ekipa New York Knicksa.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...