Dvojica naših najboljih, jedan košarkaš Musa, a drugi teniser Džumhur, posjetili su Kantonalnu bolnicu dr. Irfan Ljubijankić.

Damir Džumhur i teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine ovih dana borave u Bihaću ukome se održavaju mečevi 2. kola II Euroafričke grupe Davis Cupa,između naših i turskih reprezentativaca.

Prema riječima našeg teniskog asa, zbog odličnog prijema u Bihaću odlučio je da svoju zaradu ostvarenu igranjem u 2. kolu Davis Cupa pokloni u dobrotvorne svrhe.

“S obzirom na sve kroz šta je prošla, a u znak zahvalnosti za prijem i dobrodošlicu u Bihaću, odlučili smo svoju zaradu od Davis Cupa donirati Kantonalnoj bolnici dr. Irfan Ljubijankić”, kazao je Damir Džumhur tokom posjete Kantonalnoj bolnici koju je obavio u društvu košarkaškog asa iz grada na Uni, Džanana Muse.

Bosanskohercegovačke sportske velikane primio je i direktor Kantonalne bolnice Smail Dervišević zahvalivši se Džumhuru na doniranim sredstvima i kazavši kako mu je ovo najdraža posjeta koju je imao otkako obavlja ovu funkciju.

Džanan Musa je proveo Damira Džumhura ulicama Bihaća, pokazavši mu svu njegovu kao i ljepotu rijeke Une koja protiče kroz srce grada.

/abc.ba