Stacy i John su prolazili kroz teške trenutke, s financijskim poteškoćama i neispravnostima u svojoj kući iz 40-ih godina prošlog stoljeća. Osim što su svjetla u njihovom domu djelovala nepravilno, grijanje je prestalo raditi, postavljajući ih pred ozbiljan rizik od požara.

Bez novčanih sredstava i zaposlenja, par je odlučio se pouzdati u svoju vjeru i zamoliti za Božju pomoć kako bi prebrodili ove izazove. Nisu tražili pomoć od drugih, već samo molitve.

Uslišane su njihove molitve kad se električar Joshua Matthews, veteran i vojnik, javio kako bi ponudio svoju pomoć. Nije ih pitao za novac niti tražio naknadu, već je bio spreman popraviti njihov električni sustav kako bi im omogućio ugodnu zimu.

Joshua je odmah uočio ozbiljne probleme s električnim instalacijama u njihovoj kući te je predložio temeljitu provjeru od strane stručnjaka. Tvrtka koja je pregledala situaciju označila je kuću kao izrazito opasnu zbog potencijalnih požarnih rizika uzrokovanih zastarjelim električnim instalacijama.

Par je privremeno smješten u hotel, a članovi njihove crkve su im omogućili financijsku podršku za smještaj. Joshua, uz pomoć prijatelja, posvetio se popravcima i obnovi kako bi Lemondsi sigurno mogli ući u svoj dom.

Ova nesebična gesta nije prošla neprimijećeno. Vijest o Joshuaovom požrtvovnom radu proširila se zajednicom, čak i privukla pozornost televizijske postaje Oklahoma News 4. Njegova nevjerojatna predanost i nesebičnost inspirirale su mnoge.

Lemondsi su odlučili iznenaditi Joshuu kao zahvalu za njegovu nevjerojatnu pomoć. Pozvali su ga pod izgovorom problema s žicama, a kad je stigao, dočekalo ga je toplino i iznenađenje koje su pripremili kako bi mu izrazili zahvalnost.

Joshua Matthews pokazao je pravu snagu dobrote i solidarnosti, ostavljajući trajni pečat na srcima Stacy i Johna Lemondsa te zajednice koja cijeni istinske heroje među nama.