Ema i Rasim osvajači BALKAN OPEN-a

Biscani.net

Proteklog vikenda u Tešnju je održan 10. jubilarni internacionalni kickboxing kup BALKAN OPEN 2017 na kojem je učešće uzelo preko 500 takmičara iz 10 zemalja.

KBS FAVORIT BH su predstavljali juniori Ema Bajrić i Rasim Alunović koji su se u Bihać vratili sa najsjajnijim odličjima.

Ema je u polufinalu nokautom pobjedila predstavnicu iz Srbije Nataliju Savić a u finalu je takođe bila dominantna nad Marijom Franjić iz Hrvatske. Sa ove dvije ubjedljive pobjede Ema je osvojila i laskavu titulu najbolje juniorke na turniru i u svoje vitrine složila još jedan pehar u nizu.

Rasim je odlukom ždrijeba plasiran direktno u finale i čekao je pobjednika između predstavnika Makedonije i Crnogorca. Rasimu je trebala nepuna minuta da deklasira Pejković Vladimira iz Crne Gore.

Salko Zildžić (selektor kickboxing reprezentacije BiH) i Ema Bajrić (reprezentativka BiH u kickboxingu)

Ovaj turnir je bio jedan od testnih za ovo dvoje juniora koji su nakon osvajanja Državnog prvenstva dobili poziv selektora kickboxing reprezentacije BiH da brane boje Države na Europskom prvenstvu koje će se ove godine održati početkom septembra u Makedoniji.

Za 10 dana naše šampione očekuje još jedan test na Svijetskom kupu u Budimpešti gdje se očekuje preko 2000 takmičara nakon čega će uslijediti kraća pauza radi saniranja povreda i odmora poslije jake takmičarske sezone i zatim počinju tromjesječne pripreme za Europsku smotru najboljih kickboksera.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...