Prema rečima ginekologa i stručnjaka za se*sualno zdravlje, dr Kristi Kob, jutarnji se*s može imati posebne benefite zbog prirodnog ciklusa hormona.

Prirodno uzbuđenje

Ginekolog i stručnjak za se*sualno zdravlje, dr Kristi Kob, ističe da „hormon sreće“ dopamin može povećati uzbuđenje, s obzirom na to da su nivoi ovog hormona najviši ujutro. Ovo može olakšati prirodno uzbuđenje, kako objašnjava dr Kob.

Hemikalije za dobar osećaj i povezivanje

Se*s oslobađa norepinefrin i oksitocin, čime se poboljšava osećaj zadovoljstva i povezanosti s partnerom. Oksitocin, poznat kao „hormon maženja“, može smanjiti nivoe stresa i unaprediti emocionalnu vezu između partnera.

Prisutnost tokom se*sualnog čina

Jutarnji se*s može omogućiti veću se*sualnu prisutnost, posebno jer se dešava pre početka svakodnevnih obaveza. To može biti korisno za izbegavanje distrakcija i fokusiranje na trenutak.

Punjenje energijom za dan

Integracija se*sa u jutarnju rutinu može motivisati za energičan početak dana, čime se poboljšava dnevna produktivnost i, potencijalno, kvalitet sna noću.

Fizička aktivnost

Se*s ujutro može poslužiti kao vrsta vežbanja, pomažući telu da započne dan aktivirano i sagoreva kalorije.

Osveženje se*sualne rutine

Jutarnji se*s može uneti novost u se*sualni život, pružajući drugačije svetlo, temperaturu i osećaj od noćnih aktivnosti. Ovo može poboljšati uzbuđenje i doprineti pozitivnom iskustvu.

krstarica