Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je članove Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Sisačko – moslavačke županije iz Republike Hrvatske , te članove te Vijeće bošnjačke manjine grada Siska i Petrinje. U razgovoru sa Sejadom Sedićem, predsjednikom Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije istaknuto je zadovoljstvo održavanjem sastanka koji je za cilj imao upoznavanje sa radom Vijeća, ali i općenito bošnjačke zajednice u Sisačko-moslavačkoj županiji.

“Raduje činjenica da Bošnjaci u susjednoj Republici Hrvatskoj žele uspostaviti saradnju sa matičnom državom a u ovom slučaju sa Gradom Bihaćem i Unsko-sanskim kantonom i s tim u vezi imati će našu podršku u svim projektima i svim aktivnostima koji će osnažiti ovu zajednicu i povezati je još jače sa Bosnom i Hercegovinom” – istakao je gradonačelnik Fazlić.

Predstavnici Vijeća i ove godine pripremaju program obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Sisku u kojem će učešće uzeti i kulturna društva sa područja Grada Bihaća.
“Tu smo da povežemo naše gradove i Grad Bihać, te stoga hvala gradonačelniku Fazliću na prijemu i spremnosti da podrži naše aktivnosti koje se ogledaju u obilježavanju značajnih datuma Bosne i Hercegovine “ – istakao je Sedić.