FOM SDP BiH Bihać izabrao novo rukovodstvo

SDP Bihać

U Bihaću je u srijedu, 23.08.2017. godine održana Izvještajno- izborna konferencija Foruma mladih GO SDP BiH Bihać.

Podršku radu konferencije dali su i članovi rukovodstva gradske i kantonalne organizacije: Fatka Kulenović, predsjednica GO SDP BiH Bihać, Marijan Mihić, sekretar GO SDP BiH Bihać, Željko Mirković sekretar Kantonalne organizacije, te Adnan Habibija, predsjednik Foruma mladih KO SDP BiH USK.

Izvještaj o radu Foruma u proteklom periodu prezentirali su Edin Goretić, bivši predsjednik FOM-a GO SDP BiH Bihać, i v.d. predsjednika u periodu nakon raspuštanja organizacije uključujući i interesne oblike, Aljoša Bobić.

U radu konferencije učešće je uzelo oko četrdesetak članova Foruma mladih, koji su birali novo rukovodstvo Foruma mladih GO SDP BiH Bihać.

Aklamacijom su izabrani predsjednik Aljoša Bobić i potpredsjednici/e: Alen Kajtezović, Anita Redžić, Lejla Arifović i Elvedina Nuspahić, te za sekretara FOM-a Zlatan Tutić.

Svim izabranim članovima učesnici Konferencije dali su bezrezervnu podršku, a posebno je istaknuto kako je uz timski rad kao osnovu za postizanje najboljih rezultata u sferi djelovanja Foruma mladih, izuzetno važno mlade ljude prepoznati kao glavne pokretače promjena u svim aspektima bosanskohercegovačkog društva, ali i raditi na njihovoj afirmaciji kao budućnosti bh politike na svim nivoima vlasti.

U narednom periodu, biće održana i konstituirajuća sjednica Predsjedništva FOM-a na kojoj će se usvojiti Program rada za mandatni period i izabrati članovi Predsjedništva FOM-a.

Novoizabrani predsjednik, Aljoša Bobić u svom obraćanju učesnicima Konferencije zahvalio se na ukazanom povjerenju, rekavši kako je osnovni cilj njega kao predsjednika i ostalih članova rukovodstva u narednom periodu, širenje i afirmacija socijaldemokratije među mladim ljudima grada Bihaća, kao i nastavak borbe za socijalnu pravdu i jednakost.

„Mi kao mladi ljudi grada Bihaća i mlade snage SDP-a Bihać imamo priliku nešto promijeniti, imamo priliku biti inicijatori tih promjena i na tome ćemo ustrajati. Ne smijemo i nećemo si dozvoliti da budemo pasivni.“, rekao je Bobić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...