Francuska grupacija SLB zainteresovana za ulaganja u šumarstvu

vladausk.ba
Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić danas je, sa saradnicima,  primio  predstavnike SLB grupacije, jedne od vodećih poduzeća na području šumarstva i drvoprerađivačke industrije u Francuskoj, koja  uspješno posluje i u Rumuniji te Brazilu.

Riječ o radnom sastanku, nakon kojeg su predstavnici ove kompanije uputili se u obilazak više lokacija na području Bihaća, koje su domaćini preporučili kao potencijalna sjedišta za ovu kompaniju koja je zainteresovana za ulazak na područje Bosne i Hercegovine.

Mr. Rošić ističe da se SLB grupacija ističe u ovoj branši po  uspješnim ulaganjima na području šumarstva te razvijanjem  inovativnih  rješenja pošumljavanja, spajajući ekologiju sa profitabilnim investicijama u šumarstvu i drvoprerađivačkoj branši.

Predstavnici SLB uvodne razgovore obavili su sa federalnim ministrom poljoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem, čiji je savjetnik Fuad Mujagić također bio prisutan današnjem sastanku, u Bihaću,  kao i savjetnik premijera USK Hadis Jusić, resorni ministri privrede i šumarstva Samir Sedić i Dragan Polimanac te direktor JP Unsko-sanske šume  Haris Mešić. Predstavnici izvršne vlasti  prezentirali su sve potencijale ovog dijela BiH i stavili se na raspolaganje za predan partnerski rad i svaku pomoć SLB grupaciji u sagledavanju mogućnosti investiranja na ovom području.

  • Ono što ide u prilog jest obostrana predanost ekološkim principima i održivom razvoju te činjenica da se u Bihaću na dva fakulteta školuju kadrovi profila koje traži SLB. Uz šumarsku i drvnoprerađivačklu industriju oni imaju i tehnologiju koja bi mogla osigurati model zagrijavanja objekata u Bihaću, što je veliki problem u gradu. Ipak, više ćemo znati nakon narednog sastanka sa vlasnicima SLB grupacije, kazao je premijer USK nakon sastanka.


0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...