Grad Bihać će izdvojiti 30 hiljada KM, Šantić obećava promjene, ali igrači Jedinstva tvrde: Nemamo podršku uprave kluba niti Grada Bihaća, svi su digli ruke od nas!

usn.ba
Saga oko bihaćkog Jedinstva se nastavila jučerašnjim porazom u Kaknju. Ekipa Rudara je slavila s visokih 4:0.

Navikli smo na katastrofalne rezultate Jedinstva u zadnje dvije sezone, ali jučer su nas bihaćki dječaci iznenadila svojom reakcijom. Naime, Bišćani su krajem prvog poluvremena, u znak protesta da li prema sudiji ili prema upravi, odlučili sjesti na travnjak terena i tako nakratko prekinuti utakmicu.

– Igrati bez plate čitavu sezonu je u najmanju ruku žalosno, a o putovanjima u šest ujutro je suvišno pričati i pričati. Podršku uprave kluba i Grada Bihaća nemamo, svi su digli ruke od Jedinstva. Naši rezultati idu na obraz drugim ljudima u gradu, igrači Jedinstva su čistog obraza. Zahvaljujem se svim navijačima koji su i dalje uz nas i nadam se da ćemo uskoro iz svega ovoga izaći jači zajedno, izjavio je kapiten Jedinstva, Samardžić.

Nesposobnost uprave Jedinstva se ogleda u katastrofalnim rezultatima Bišćana u posljednje dvije sezone. Bišćani su prošlu sezonu jedva spasili “živu glavu”, ali ove sezone im “ne gine” ispadanje u niži rang. Naime, prošlu sezonu Jedinstvo je završlio iznad granice ispadanja, dok će ovu završiti kao ubjedljivo najgora ekipa u ligi.

Grad Bihać drži glavu Jedinstva iznad vode, ne dozvoljava da se utopi u svojoj nesposobnosti. Sramota bi bilo da nekadašnji ponos grada Bihaća nestane sa lica državnog, pardon federalnog sporta.

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, gradonačelnik Fazlić je kazao da će Grad izdvojiti 30 hiljada KM za Jedinstvo. Naime, samo odigravanje jedne domaće utakmice košta 3 hiljade KM. Taj novac će poslužiti da Jedinstvo odigra preostale domaće utakmice. Međutim, niko ne misli na igrače. Ljubav prema klubu je jedno, ali troškovi života su nešto sasvim drugo. Uprava kluba se ne oglašava. Šute po običaju.

Ponovo će zbog iste te uprave, ali i protesta igrača, neko morati platiti drakonsku kaznu koju će Bišćani dobiti zbog prekidanja utakmice. Prema tvrdnjama mnogih, novca nema.

Nedavno je novoizabrani Upravni odbor Gradskog sportskog saveza predvođen predsjednikom Mladenom Šantićem održao sastanak sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem, te prezentirao aktivnosti koje će po preuzimanju dužnosti poduzeti s ciljem poboljšanja stanja u sportu grada Bihaća.

– Sretan što se NK Jedinstvo vraća pod okrilje sportskog saveza. Svjestan loše situacije u klubu, ali ne da mi moral da gledam kako sve propada. Ne mogu se voditi destruktivnim životom kako je sve crno, te kao predsjednik ne želim bježati od odgovornosti da se taj klub vrati gdje mu je mjesto. Od javnosti tražim strpljenje,iza svakog tunela se vidi svjetlost, kazao je Šantić.

Da li će biti tako, ostaje nam da vidimo, a do tad uživajmo u zajedničkom ispadu uprave i igrača Jedinstva.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...