Povodom početka nove školske godine Ermin Zulić, v.d. gradonačelnik Bihaća po ovlaštenju , posjetio je danas bihaćke osnovne škole Harmani II i Prekounje gdje je prvačićima uručio poklon paket školskog pribora. I ove godine grad Bihać obezbijedio je preko 600 poklon paketića školskog pribora za sve bihaćke prvačiće koji će tokom dana dobiti dar gradske uprave Bihaća.

Zaželjevši prvačićima uspješno školovanje, a roditeljima i nastavnicima puno sreće u odgoju i obrazovanju najmlađih osnovaca, Ermin Zulić, v.d. gradonačelnika po ovlaštenju, istakao je da gradska uprava Bihaća tradicionalno daruje prvačiće i na taj način zaokružuje projekte ulaganja u sve nivoe obrazovanja od strane grada Bihaća.

“ Nema niti jedne predškolske,osnovne, srednje i visoke obrazovne ustanove na području grada Bihaća u kojoj gradska uprava Bihaća nije investirala s ciljem izgradnje,adaptacije prostora za obavljanje nastave. Gradili smo nove osnovne škole u Srbljanima i Gati, uređivali fasadu u OŠ Harmani I i OŠ Ripač, izgradili nova igrališta u nekoliko osnovnih škola, a posebno ističem da ćemo ove godine nastaviti financirati prevoz srednjoškolaca. Sve činimo koliko nam financijska sredstva dozvoljavaju da poboljšamo standard i uslove našim učenicima “-dodao je Zulić.