U Gradskoj upravi Bihaća danas je održan sastanak sa čelnim ljudima JP Ceste Federacije BiH d.o.o Sarajevo. Sa direktorom Cesta F BiH Ljubom Pravdić bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić sa saradnicima razgovarao je o aktuelnim projektim na području Grada Bihaća koji su od važnosti za poboljšanje putne infrastrukture.

Posebno su istaknuti projekti zabilaznice na trasi Izačić -Bihać, te projekat devijacije puta 5. korpusa kod Doma zdravlja, za koju je gradonačelnik Fazlić izrazio negodovanje i molbu za pronalazak što bržeg i jednostavnijeg rješenja nego što je urađeno nedavnom novom regulacijom saobraćaja na pomenutoj lokaciji koja predstavlja probleme za vozače i mještane okolnih naselja i mjesnih zajednica.

Na sastanku se razgovaralo i o projektu obilaznice Bihać – magistralna cesta M14- čvor Mali Lug- veza sa ulicom Jablanska, gdje je istaknuto da je gradska administracija i resorna služba u proteklih nekoliko mjeseci uložila sve svoje kako kadrovske tako i druge kapacitete za što brže riješavanje predmetnog postupka.

Bitno je naglasiti kada je u pitanju ova magistralna cesta, da Grad Bihać odličnu dinamiku rada na ovom predmetu duguje samim građanima koji su izašli u susret gradskoj upravi, te se eksproprijacija na ovom projektu izvodi u skladu sa planiranom dinamikom.