Gradonačelnik Fazlić ugostio dr.sc. Almu Oračević, najmlađeg doktora u oblasti telekomunikacija i dobitnicu Fulbright stipendije

Biscani.net

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas dr.sc. Almu Oračević sa Tehničkog fakulteta u Bihaću koja je kao najmlađi doktor iz oblasti telekomunikacija u BiH dobila prestižnu Fulbright stipendiju za akademsku 2018/2019. godinu.

Zahvaljujući Fulbright stipendiji dr. sc. Oračević će narednih deset mjeseci imati priliku da dosadašnje stečeno znanje unaprijedi kroz svoj naučni rad, te uspostavi profesionalne kontakte i stekne međunarodno iskustvo, te da pomognu u promovisanju bilateralnih odnosa između BiH i SAD-a.

“Velika čast i zadovoljstvo je ugostiti najmlađeg doktora nauka u oblasti telekomunikacija koja je svoje stečeno znanje odlučila prenijeti studentima na Tehničkom fakultetu u Bihaću. Ulaganje u obrazovanje najbolji je put da se izgradi društvo i čestitam dr.sc.Oračević na dosadašnjem naučnom radu, ali i na budućem, jer će boravak u Americi sasvim sigurno biti stepenica više u njenom naučnom radu”- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Tokom narednih deset mjeseci dr.sc.Oračević boraviti će i predavati na Georgia Institute of Technology u Atalanti. U dosadašnjem naučnom radu dr.sc. Oračević odbranila je doktorsku disertaciju na Fakultetu Elektrotehnike i Računarstva (FER) Sveučilištva u Zagrebu. Disertaciju pod nazivom “Secure and reliable object tracking in wireless sensor networks” (Sigurno i pouzdano praćenje objekta u bežičnim senzorskim mrežama) izučavala je na matičnom Sveučilištu u Zagrebu (Hrvatska) i Gazi Univerzitetu u Ankari (Turska), pod vodstvom mentora dr. Mladena Kosa i dr.Suata Özdemira, koji su jedni od najeminentnijih svjetskih stručnjaka u oblasti telekomunikacija.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...