Jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u gradu Bihaću, KIK Una Sana Bihać u kontinuitetu iz godine u godinu ostvaruje zapažene rezultate na domaćim i inostranim prvenstvima i takmičenjima. Višestruki državni prvaci u košarci u kolicima i ove godine bore se sa rivalima iz Banja Luke za titulu državnog prvaka,a konačna odluka o prvaku biti će 31.maja kada ove dvije ekipe igraju međusobni susret u Banja Luci.

Kako bi se ekipa KIK Una Sana što bolje pripremila za završnicu prvenstva, na zahtjev kluba gradska uprava nabavila je još jedna kolica za takmičenje čime je dodatno pojačana ekipa za samu završnicu prvenstva. Tim povodom gradonačelnik Galijašević posjetio je danas članove kluba i zaželio im puno sreće u završnici prvenstva uz želju da još jedna titula državnog prvaka dođe u Bihać.

„ KIK Una Sana jedan je od sportskih simbola našeg grada i ekipa koja ime našeg grada promoviše širom domovine i svijeta. Gradska uprava osigurala je sredstva za jedna kolica za klub i to je nastavak pomoći i podrške našim momcima, kojima od sveg srca želim sve najbolje i uvjeren sam da će oni to na terenu i pokazati i dokazati da su najbolja ekipa košarke u kolicima u BiH „- kazao je gradonačelnik Galijašević.

Posjeta gradonacelnika KIK Una Sana (5)

/BISCANI.NET