Grad Bihać pomoći će rad Kantonalnog udruženja oboljelih od multipleskleroze

Mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća s ciljem upoznavanja sa aktivnostima , ugostio je danas članove Kantonalnog udruženja oboljelih od multipleskleroze predvođene predsjednikom Huseinom Rekanovićem. Udruženje koje je formirano krajem prošle godine okuplja oko 180 članova, od čega njih trideset dolazi za sad iz grada Bihaća, a pored nabavke lijekova susreću se i sa problemom osiguravanja prostora za okupljanje članova.

Zbog toga će gradska uprava Bihaća izdvojiti 2.000 KM za adaptaciju prostora u kojem će se okupljati oboljeli od multipleskleroze. Obećao je ovo danas gradonačelnik Galijašević , istaknuvši da gradska uprava podržava u kapacitetu kojem budžet dozvoljava, rad brojnih udruženja koja okupljaju oboljele od raznih bolesti i oboljenja.

“Ovo je teška bolest i dobro je da su oboljeli iz našeg kantona formirali udruženje i okupili se na jedno mjesto kako bi lakše se borili sa ovom opakom bolešću koja ne bira di dob ni spol. Mi ćemo kao gradska uprava pomoći rad ovog udruženja koje će 27.maja i obilježiti svjetski dan oboljelih od multipleskleroze. Mi kao vlast moramo olakšati našim sugrađanima borbu sa bolešću i zbog toga naša velika podrška u radu i liječenju “- kazao je gradonačelnik Galijašević.

Gradonačelnik mr.sci. Emdžad Galijašević ugostio članove Kanto…Gradonačelnik Emdžad Galijašević ugostio članove Kantonalnog udruženja oboljelih od multipleskleroze

Posted by biscani.NET on Friday, 22 May 2015

/BISCANI.NET