Gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić danas je bio u tradicionalnoj predbožićnoj posjeti parohu bihaćkom Slaviši Milinoviću. Ovom prilikom još jednom je naglašen prijateljski odnos, saradnja i međusobna podrška.

„Drago mi je da i ovako pokazujemo ono što Bihać zaista jeste, a to je otvoreni evropski grad, u kojem svoje mjesto pronalaze svi ljudi i narodi – različite vjeroispovjesti. Zato uvijek i ponavljam da mi je zadovoljstvo što sam na čelu takvog grada. Naravno, to želimo potvrditi i današnjom posjetom našem prijatelju, parohu Slaviši Milinoviću. Grad Bihać jeste i mora biti otvoreni prijatelj svakog čovjeka koji dođe ili živi u našem gradu, bez obzira na njegovo porijeklo, vjeru i nacionalnost. Svim sugrađanima pravoslavcima želim čestittati predstojeće praznike, uz želju da se osjećaju dobro i da u njima uživaju u krugu porodice i prijatelja“, izjavio je prilikom današnje posjete gradonačelnik Sedić.

O važnosti ovakvih posjeta i druženja govorio je i bihaćki paroh Slaviša Milinović.

„Najvažnije je da je gradonačelnikova podrška i naklonost svakodnevna i ja mu se ovom prilikom zahvaljujem za takav prijateljski odnos prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i srpskom narodu u Bihaću“, riječi su paroha Milinovića.

On je uputio i kratku božićnu poruku svim vjernicima u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu.

„Pravoslavni hrišćani se za Božić pozdravljaju sa „Mir Božji, Hristos se rodi“ i neka upravo sve bude u skladu sa tim riječima „mir Božji“. Neka taj mir vlada svugdje među ljudima, a potrudimo se da ljubav koju nosimo u sebi, prenesemo na svakog čovjeka. Svim vjernicima želim da u radosti, sa božjim blagoslovom i u svjetlosti Hristovog rođenja dočekaju Božić“, dio je poruke bihaćkog paroha Slaviše Milinovića.