Gradsko vijeće Bihaća usvojilo Budžet za 2018. godinu

usn.ba

Gradski vijećnici većinom glasova danas su podržali Prijedlog Budžeta Grada Bihaća za 2018.godinu u iznosu od 26.209.348 KM, što je u odnosu na zadnje usvojene Izmjene i dopune Budžeta za 2017. godinu manje za 7,66 posto ili 2.175.117 KM.

“Ovo je budžet realnosti i zalažem se za onaj pristup da trošimo onoliko koliko imamo. To je jedini ispravan put kada su u pitanju javna sredstva i samo tako možemo izbjeći grčki scenario. Ovu godinu smo dobro odradili držeći se strogo pravila ušteda i racionalizacije i danas sam čuo dosta dobrih prijedloga i sugestija koji će nam itekako dobro doći u realizaciji budžeta. Ono što želim istaći da mi svi zajedno bez obzira bili pozicija ili opozicija moramo biti svjesni trenutka u kojem se nalazimo i istinski raditi u interesu svih građana Bihaća kako bi smo stvorili pretostavke da u narednim godinama više ne govorimo da su nam budžeti socijalni ili stabilizirajući, već isključivo razvojni “- kazao je u svom obraćanju bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Obrazlažući predloženi Budžet za slijedeću godinu, Jasmina Ćoralić, šefica Službe za budžet i trezor, kazala je da je u odnosu na Nacrt, Prijedlog budžeta za narednu godinu veći je za 290.931 KM.

“Povećanje Prijedloga u odnosu na Nacrt Budžeta se ogleda u činjenici da je na račun Grada uplaćen iznos namjenskih sredstva u iznosu 249.231 KM za sufinansiranje određenih projekata koji će se realizirati u narednoj godini, te iznos od 41.700 KM koji se odnosi na nove stavke u Budžetu planirane na osnovu dobijenih zahtjeva tokom trajanja javne rasprave“ – istakla je Ćoralić.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...