Miloš Đorđević, zaljubljenik u automobile od malih nogu, koji potječe iz čačanskog sela Bresnica, odlučio se izraditi jedinstveno vozilo s četiri točka vlastitim rukama. Da bi stvorio ovu impresivnu četvorotočkašku zvijer, koristio je dijelove iz dva različita automobila i uložio oko dva mjeseca napornog rada.

“Kupio sam ‘Suzuki Vitaru’, i cijelo postolje je njezino, uključujući šasiju, mjenjač i motor, dok je vanjska kabina čuvenog ‘Jugosa’. Kombinirajući ta dva automobila, dobio sam potpuno neobičan terenac, što mi je bila ideja. Izvana izgleda kao ‘Jugo’, simbol bivše Jugoslavije, dok unutra ima mehanizam poznatog Japanca koji savršeno funkcionira”, kazao je ovaj mladi konstruktor za RINU.

Miloš je pažljivo vodio brigu o svakom detalju, što ovom vozilu daje visoku kvalitetu izrade.

“Dodao sam off-road gume veličine 15 inča i pragove koji više služe za estetski dojam. Morao sam prepraviti rezervoar jer zbog tehničkih karakteristika nije mogao biti vraćen u prvobitno stanje. Također sam mu ugradio vitlo, što je neophodno za vožnju po šumi”, otkrio je Miloš detalje svog rada.

Napomenuo je da za ovu zvijer na četiri točka nema prepreka. Osim toga, vozilo je iznimno lagano, što mu daje bolje performanse u odnosu na druge off-road automobile.

“Nije namijenjen za asfalt, već za vožnju po šumi i brdima, odnosno off-road vožnju. Masa mu iznosi svega 900 kilograma, što mu daje izvanrednu okretnost u nepristupačnim terenima. Kad ga usporedim s vozilima namijenjenim za off-road vožnju, također je i ekonomičniji jer troši oko 10 litara goriva”, dodaje Đorđević.

Unatoč troškovima, Miloš nije žalio uloženi novac, jer je svoju strast i ideju pretvorio u stvarnost. Napominje da ovaj automobil nije na prodaju i da je ponosan na svoje postignuće.

(telegraf.rs)