GSS i Crveni križ Bihać izveli pokaznu vježbu spašavanja unesrećenih (FOTO)

usn.ba
Više stotina Bišćana, ponajviše onih najmlađe životne dobi, okupilo se danas kod stadiona Borići kako bi prisustvovali vježbi Gorske službe spašavanja stanica Bihać i Crvenog križa Grada Bihaća.

U pitanju je zajednička pokazna vježba GSS-a i Crvenog križa, a radilo se o simulaciji prilikom koje je došlo do urušavanja tribina Gradskog stadiona Borići.

“Dolaskom na teren utvrdili smo da su tri osobe povrijeđene, dvije lakše i jedna sa teškim tjelesnim povredama koje su opasne po život. Njima je bilo potrebno pružiti prvu pomoć. Bilo je nužno odraditi vertikalni i dijagonalni transport teško unesrećenog lica. Sve je prošlo u najboljem redu i onako kako i treba”, rekao nam je Ermin Lipović, načelnik Gorske službe spašavanja stanica Bihać.

Vježba je privukla veliki broj znatiželjnika, posebice najmlađe raje, koja je u organiziranim posjetama iz nekoliko škola budno pratila sva dešavanja.

“Hvala svima koji su došli, pogotovo našim najmlađim koje ovo mnogo interesuje. Na mladima svijet ostaje, a i našim jedinicama su potrebni novi i mladi članovi”, istakao je Lipović.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...