Općinski odbor Stranke demokratske akcije Bihać donio je danas jednoglasnu odluku da će Hadis Jusić biti kandidat ove stranke za gradonačelnika Bihaća na lokalnim izborima koji će se održati u oktobru.

Kao što smo danas i najavljivali, Hadis Jusić potvrđen je za kandidata Stranke demokratske akcije za gradonačelnika Bihać, zamijenivši na toj poziciji aktuelnog gradonačelnika Emdžada Galijaševića, kojeg je rukovodstvo GO SDA Bihać još prije nekoliko mjeseci najavilo kao budućeg kandidata, a koji je u međuvremenu uhapšen i suspendovan iz članstva u stranci.

Hadis Jusić je potpredsjednik GO SDA Bihać i direktor Javnog komunalnog preduzeća Komrad Bihać.

Do sada nije obnašao niti jednu funkciju u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti.

Asmir Budimlić, čije ime se također ovih dana navodilo kao ime potencijalnog kandidata za gradonačelnika, bit će kandidat SDA za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, odlučeno je također na današnjoj sjednici.

Na ovaj način, kompletirana je lista kandidata koji će pretendirati na vruću gradonačelničku stolicu u Bihaću, budući da su oba prethodna gradonačelnika, prvo Hamdija Lipovača, a sada i Emdžad Galijašević, sumnjičeni za određene nezakonite radnje.

SDP je već kandidovao Hajrudina Havića, bivšeg direktora kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću”, koji bi, sudeći prema tradicionalnom suparništvu ove dvije stranke u Bihaću, trebao biti glavni oponent Jusiću.

Naša stranka kandidirala je Edina Mašića, dok se Ejub Dizdarević prijavio kao nezavisni kandidat.

/klix.ba