Dana 15.06.2024 godine u Sesvetama (Zagreb – HR) je održano 10. kolo Hrvatske boksačke lige na kojem je učešće uzeo i KBS FAVORIT BH iz Bihaća sa 5 takmičara.

– U uzrastu mlađih kadeta u kategoriji do 44kg naš Faruk Jusufagić je imao za protivnika aktuelnog prvaka Hrvatske Blagaj Ivana (Ronin).
Puno iskusniji Blagaj Ivan odnio je zasluzenu pobjedu ali je i nas Faruk bio na visini zadatka i pruzio odlican otpor.

-U uzrastu starijih kadeta u kategoriji do 70 kg Amrun Osmančević je odnio pobjedu predajom borbe od strane Štern Karla (Coloseum).

– U uzrastu juniora u kategoriji do 63 kg Džan Jusić je u ravnopravnom meču protiv Babić Luke (Nova Gradiška) izgubio na poene podjeljenom sudijskom odlukom 2:1.

– U uzrastu mlađih seniora u kategoriji do 57 kilograma Adel Abdijanović u bespoštednoj borbi protiv Jogun Daria (Graciano) gubi meč na poene jednoglasnom sudijskom odlukom.

– U uzrastu mlađih seniora u kategoriji do 80 kg Hassan Selimović je bio dominantan protiv odličnog Prpić Martina (Mladost Osijek) i upisuje svoju 5 pobjedu ove godine u olimpijskom boksu.

Zahvaljujući zalaganju Marina Morića selektora juniorske boksačke reprezentacije Hrvatske, koji je glavni trener u Boksačkom klubu Kralj Tomislav Bihaćki bokseri su registrovani i dobili su priliku da nastupaju u Hrvatskoj boksačkoj ligi koja slovi kao najboljia i najmasovnija liga razvojnog karaktera u regiji.

Cilj nastupa Bišćana u HBL je da nasi bokseri pored domacih i medjunarodnih takmicenja na kojima nastupaju, stiču dragocjeno iskustvo u ringu te smo na toj prilici zahvalni Hrvatskom boksačkom savezu i Boksačkom klubu Kralj Tomislav na čelu sa Marinom Morićem istaknuo je Rinaldo Pikoloti trener KBS Favorit BH.